Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Figyelem! Beteg vagy kezelésre szoruló állatot sajnos nem tudunk fogadni!

Köszönjük  a megértést!

Kaméleonpanzió

A kaméleonok témájában nagyon otthon vagyunk. 2012 óta tenyésztjük őket, és legalább 4-5 éve nyújtunk folyamatosan panziós szolgáltatást kaméleongazdiknak.

Tekintsd meg kaméleonos weboldalainkat: 1. chameleonvillage.hu 2. parduckameleon.hu

A videóink közt több kaméleonosat is láthatsz, érdemes megnézned őket!

 

Kaméleontenyészetünk bemutatkozása az RTL klubban:

Mit hozzak magammal?

Az állatok általában hordozóban érkeznek. A hordozót sajnos nem tudjuk tárolni, így azt mindenképp magatokkal kell vinni, majd mikor jöttök az állatkáért, akkor újra magatokkal hozni.

Van elég terráriumunk, így arra nincs szükség. Az ár tartalmazza a megvilágítást és a fűtést is.

Előfordul, hogy némely gazdi ezt-azt elhoz saját állatkájának. Néhány például egy-egy megszokott színű fecskendőből iszik. Ha neked van ilyen, azt mindeképpen hozd, nekünk is könnyebb dolgounk lesz akkor az itatáskor. Hozhatod a maradék élő eleségét is neki, azok úgysem élnék meg a kami elvitelének időpontját. A tücskök, sáskák már csak ilynek.

Ha kicsi a kaméleonod, és ennek okán még a nevelőterráriumban tartod, akkor abban hozd el teljes berendezésével. Ez kevesebb stresszt jelent az állatnak. Ha tömegközlekedéssel jössz hozzánk, akkor nyugudtan hozhatod csak az állatkát, nem fogja megsínyleni az utalzást és a környezetváltozást. de a burát az égőivel ne feledd!

Szállítás
A kaméleonok esetében - mivel eléggé stresszérzékenyek - sarkalatos pont a megfelelő szállítás. A legjobb, ha egy cipősdobozt átszúrsz egy olyan vastagságú bottal, amelybe megfelelően tud kapaszkodni a kaméleon. A bot fix legyen, ne forogjon a lyukban. A kami botra helyezése után lezárod a doboz tetejét, és már szállítható is. Természstesen a doboz előkészítésekor megfelelő mennyiségű szellőzőlyukat szúrj a doboz oldalára.

Télen a dobozt érdemes hűtőtáskába tenni, és mellé melegvizes palackot tenni, hogy az fűtse az állatot. A sisakos kaméleon sokkal inkább hidegtűrő, a 10-12 fokot is elég jól bírja. A párduc azonban sokkal érzékenyebb, esetében 16-17 fok alá ne menjen soha a hőmérséklet.

Szeretettel várjuk a te kamélonodat is!

Nem nagyon foglalkoztunk eddig a panziós állatok fotózgatásával,  így most csak őket tudjuk bemutatni azok közül, akik már voltak nálunk:

Kami olyan barátságos, hogy amint nyílik a terrárium ajtaja, ő már jön is a kezünbe.
Pitypang épp gyönyörű színekben pompázik. Épp egy kicsit morcos, de hamar megszokta az új helyet.
Csipesz már nem mai kaméleon. Őt kimondottan kézből kell már etetni.
Párduckaméleon szabadlábon. A terráriumba nem szívesen mászott ki, de az izgalmas növényzetet kint imádta.
Ez a kaméleon nagyon morcos volt az elején, de a végére mar megkevelt minket. :)
Ez a kami nagyon szereti a hasát, mindent nagyon hamar befalt.
Olívia elég bátortalan volt az elején, alig akart kijönni a kis hordozó dobozból, de már feloldódott.
Yoda mindig elbújt mikor mi közeledni próbáltunk hozzá, de sikerült egy jó képet csinálnunk róla.Bemutatkozunk + GYIKKapcsolatÁrakIdőpontfoglalásAdatvédelemÁszfNyitvatartásPet SittingVisszajelzésekKetrec információk