Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Október 23-án (szombaton) zárva tartunk.
November 1-jén (hétfőn) zárva tartunk.

Kaméleonpanzió

A kaméleonok témájában nagyon otthon vagyunk. 2012 óta tenyésztjük őket, és legalább 4-5 éve nyújtunk folyamatosan panziós szolgáltatást kaméleongazdiknak.

Tekintsd meg kaméleonos weboldalainkat: 1. chameleonvillage.hu 2. parduckameleon.hu

A VIDEÓINK közt több kaméleonosat is láthatsz, érdemes megnézned őket!
 

Kaméleontenyészetünk bemutatkozása az RTL klubban:

Mit kell hoznod, ha a kis kamélonodat hozni szeretnéd panzióztatni, amig nyaralni, üdülni vagy bárhova mentek?

Kifejlett kaméleon számára az égőit (UVB és melegítő) hozd el burával együtt. Van elég terráriumunk, így arra nincs szükség. Előfordul, hogy némely gazdi ezt-azt elhoz saját állatkájának. Néhány például egy-egy megszokott színű fecskendőből iszik. Ha neked van ilyen, azt mindeképpen hozd, nekünk is könnyebb dolgounk lesz akkor az itatáskor. Hozhatod a maradék élő eleségét is neki, azok úgysem élnék meg a kami elvitelének időpontját. A tücskök, sáskák már csak ilynek.

Ha kicsi a kaméleonod, és ennek okán még a nevelőterráriumban tartod, akkor abban hozd el teljes berendezésével. Ez kevesebb stresszt jelent az állatnak. Ha tömegközlekedéssel jössz hozzánk, akkor nyugudtan hozhatod csak az állatkát, nem fogja megsínyleni az utalzást és a környezetváltozást. de a burát az égőivel ne feledd!

Szállítás:

A kaméleonok esetében - mivel eléggé stresszérzékenyek - sarkalatos pont a megfelelő szállítás. A legjobb, ha egy cipősdobozt átszúrsz egy olyan vastagságú bottal, amelybe megfelelően tud kapaszkodni a kaméleon. A bot fix legyen, ne forogjon a lyukban. A kami botra helyezése után lezárod a doboz tetejét, és már szállítható is. Természstesen a doboz előkészítésekor megfelelő mennyiségű szellőzőlyukat szúrj a doboz oldalára.

Télen a dobozt érdemes hűtőtáskába tenni, és mellé melegvizes palackot tenni, hogy az fűtse az állatot. A sisakos kaméleon sokkal inkább hidegtűrő, a 10-12 fokot is elég jól bírja. A párduc azonban sokkal érzékenyebb, esetében 16-17 fok alá ne menjen soha a hőmérséklet.

Szeretettel várjuk a te kamélonodat is:
Nem nagyon foglalkoztunk eddig a panziós állatok fotózgatásával,  így most csak őket tudjuk bemutatni azok közül, akik már voltak nálunk:
 

Csipesz
Füge
Ez a kaméleon nagyon morcos volt az elején, de a végére mar megkevelt minket. :)

 
Ez a kami nagyon szereti a hasát, mindent nagyon hamar befalt.

 
Olívia elég bátortalan volt az elején, alig akart kijönni a kis hordozó dobozból, de már feloldódott.
Yoda mindig elbújt mikor mi közeledni próbáltunk hozzá, de sikerült egy jó képet csinálnunk róla.
Leonárd
 Bemutatkozunk + GYIKKapcsolatÁrakIdőpontfoglalásAdatvédelemÁszfNyitva tartásPet SittingVisszajelzések